Belföld

Szalmonella okozta a hajdúsámsoni iskolások tömeges megbetegedését

Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel. M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a Debreceni Egyetem klinikai központjában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták a szalmonellafertőzést.

Az RTL Klub Híradója pénteken számolt be arról, hogy több mint 300 gyerek lett rosszul egy hajdúsámsoni iskolában. Egy anya arról mesélt, hogy tömegesen hányásra, hasmenésre és szédülésre panaszkodtak, a szülők szerint a tünetek a szerdai ebéd után kezdődtek, és ételmérgezésre gyanakodnak.

A legfrissebb információk szerint a klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban csütörtök óta 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek. A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak. Az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára.

Előző nap azt közölte a sajtófőnök az MTI-vel, hogy a debreceni kórházak megteltek, több beteget nem tudnak fogadni, ezért az esetleges további páciensek ellátására a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat jelölte ki az országos tisztifőorvos.

Az érintett intézmény, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik – jelezte a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik