Belföld

Nyolcszor kell beolvasni egy szombathelyi rádióban, hogy fideszes

Megsértette a választási törvényt a szombathelyi 97,7 Rádió 1, mert a híradásokban csak a Fidesz érdekét szolgáló hírt adtak – számolt be Czeglédy Csaba a Facebookon. A vasi megyeszékhelyen képviselőként induló Czeglédy azt írta, hogy miután három napig hallgatta a rádió adását, kifogással fordult a Vas Megyei Területi Választási Bizottsághoz.

A bizottság igazat adott Czeglédynek és megállapította, hogy a Rádió 1 nyolc hírblokkban megsértette a választási törvényt, ezért nyolcszor kell beolvasniuk ugyanabban az időben az alábbi szöveget:

Kizárólag a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt és jelöltjeik szombathelyi kampánytevékenységéről adott tájékoztatást az önkormányzati választás vonatkozásában Szombathelyen, miközben a többi jelölő szervezet és jelölt is kampánytevékenységet folytatott Szombathelyen ezen időszakban. A többi jelölő szervezet és jelölt kampánytevékenységéről szóló tájékoztatást a 97,7 Rádió 1 elnevezésű helyi médiaszolgáltatást szolgáltató Vasi Friss Rádió Műsorszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság elmulasztotta.

A politikus azt írja, hogy a rádió hétfőn is hasonló jogsértést követett el, ezért újra a választási bizottsághoz fordul.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik