Belföld

A választások után kaphat engedélyt plakátolásra a szekszárdi ellenzék

A hivatali packázás eredményeként valószínűleg már csak az október 13-án esedékes önkormányzati választások után kaphat engedélyt plakátolásra a szekszárdi ellenzék – írja a Magyar Hang. Az ellenzéki polgármesterjelöltet, Bomba Gábort már a neve miatt is támadták, de most már a plakátjait is leszedi a fideszes polgármester, Ács Rezső vezette hivatal.

Fideszes politikus próbálta felnyomni a Bomba energiaital gyártójánál Bomba Gábort
Valaki a helyi választási bizottságnál is panaszt tett.

A Mi Hazánk Mozgalom kivételével az összes ellenzéki párt támogatásával induló Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) augusztus 29-én adta be hozzájárulási kérelmét a plakátok kihelyezésére, amit a jegyző „véletlenül” a Polgármesteri Hivatal egy olyan igazgatóságának (Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság) adott át, ami nem volt illetékes az ügyben. Csak két héttel később, szeptember 12-én kapott a szervezet – postai úton – értesítést arról, hogy ők nem illetékesek az ügyben, ezért nyújtsuk be kérelmünket újra az általuk megnevezett osztálynak, ami egyébként az igazgatóság irányítása alatt áll – vázolta az abszurd helyzetet Bomba Gábor.

A polgármesterjelölt szerint szeptember 20-án, azaz múlt pénteken újabb levelet küldött nekik az igazgatóság, amelyben már az írják, ügyüket ugyan továbbították az illetékes osztálynak, ám mégis nyújtsanak be új kérelmet, amelyben pontosan megnevezik, a város mely villanyoszlopaira szeretnének  plakátokat helyezni.

Bomba szerint a kérés teljesíthetetlen, hacsak nem GPS-koordinátákat ad meg, ráadásul ha új kérelmet nyújt be, az önkormányzat újraindítja az ügyintézési határidőt, ami az itt szokásos 30-60 nappal számolva jócskán az október 13-i választások után bírálnának el.

A Helyi Választási Bizottság első fokon plakátok eltávolítására kötelezte a szervezetet, ám a döntés nem jogerős, az ÉSZ ugyanis fellebbezett. Ennek ellenére a városban az önkormányzat emberei megkezdték a plakátok eltávolítását. Bomba Gábor leszögezte: így most az a helyzet Szekszárdon, hogy az Éljen Szekszárdnak nincs hozzájárulása plakát kihelyezésére, miközben a kormánypárt a fizetett hirdetésekkel lepte el a várost. Érdekes módon a másik induló, a Mi Hazánk  „ellenzéki” párt plakátjai pedig nem zavarják sem az önkormányzatot, sem a Helyi Választási Bizottságot – mondta.

Bomba Gábor szerint ebből országos probléma lehet, ugyanis egy új jogszabály-módosítás miatt a választási plakátok a kampány kezdetétől ugyan korlátozás nélkül ingyen kihelyezhetők, de ehhez előzetes hozzájárulás kell annak a tárgynak a tulajdonosától, amelyre ki akarják függeszteni a plakátot. A kormánypárti indulóknak nincs szüksége ilyen hozzájárulásra, hiszen ők pénzért az óriásplakátokon, hirdető oszlopokon, villanyoszlopok fizetett reklámfelületein is meg tudnak jelenni. Az ellenük indulóknak azonban marad a villanyoszlop, táblák, lámpák.

Kiemelt kép: Bomba Gábor Szekszárd/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik