Belföld

Videó: kevesebb, mint 3 perc alatt futott fel 22 emeletnyit egy budapesti tűzoltó

Az immár huszadik országos lépcsőfutóversenyen az egyéni abszolút kategóriát Molnár Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltója nyerte 2 perc 42 másodperces időeredménnyel, míg a párosok abszolút versenyét szintén fővárosi indulók, Dudás Csaba és Molnár Márk nyerték meg 2 perc 57 másodperces eredménnyel — számolt be honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A 22 emelet megtételéhez 510 lépcsőn kellett felfutni. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 20. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százhatvanan neveztek. A megmérettetésnek idén is a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje adott otthont.

Huszadik alkalom, huszonkét emelet, ötszáztíz lépcső

A huszadik országos lépcsőfutóversenyen huszonkét emeletet és ötszáztíz lépcsőfokot kellett teljesítenie a több mint százhatvan indulónak. A hagyományos megméretést a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg szeptember 21-én. Az esemény részleteiről és eredményeiről ide kattintva olvashatnak:http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=6813Videó:Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester – FKI

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. szeptember 21., szombat

 

Mint írják: a 2000 óta megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futottak fel a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének huszonkettedik emeletére. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti bontásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, nagyjából harminckilós felszereléssel. A szabály szerint a párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem maradhattak el egymástól. Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelenlegi tűzoltósági főfelügyelője, dr. Kanyó Ferenc ezredes 2 perc 23 másodperc alatt ért fel a célba.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is részt vettek vendég indulók a viadalon. Szlovákiából három tűzoltó érkezett, de rajthoz állt a Semmelweis Egyetem három munkatársa: dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem stratégiai rektorhelyettese, Mészáros István, az egyetem megbízott műszaki főigazgatója és Kovács Borbála, a biztonságtechnikai igazgatóság munkatársa is. Idén az Országos Mentőszolgálat tizenhárom fővel képviseltette magát.

A verseny díjátadóján dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte az indulókat. A tábornok beszédében kitért arra, hogy a tűzoltóktól mindig valami többet várnak el, és ez a verseny bizonyítja, hogy ez a többlet nemcsak a szakmai, technikai, hanem a fizikai felkészültségben is megmutatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik