Belföld

Lemondatnák az MSZP megyei elnökét, mert a fideszes polgármester mellett érvelt

Bódi Judit hajdú-bihari szocialista elöljáró lényegében arról beszélt, nem tehetik ki annak a várost, hogy ellenzéki politikus vezesse.

Pontosan ismerjük Hajdúnánás önkormányzatának gazdasági helyzetét, és tudjuk, hogy azok az európai uniós források és fejlesztések, amelyek előttünk állnak, és számunkra is fontos, hogy megvalósuljanak, azok önerőből nem fognak teljesülni. Ehhez kormányzati döntésre, kormányzati akaratra van szükség. Azt gondoljuk, nem tehetjük ki a várost annak, hogy egy ilyen ellenséges hangulatot váltsunk ki

– egyebek mellett erről beszélt Bódi Judit, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, megyei listavezetője és a hajdúnánási ellenzéki összefogás képviselőjelöltje egy sajtóeseményen. Az egészen különös történetről a debreciner.hu számolt be, amelynek értesülései szerint a szocialisták országos elnöksége lemondatná a helyi politikust, akinek mondás tehát az volt: jobb, ha a városnak kormánypárti a polgármestere, mert jobban képes érvényesíteni a település érdekeit.

A lap megszólaltatta több ellenzéki párt debreceni politikusát is: ők leszögezték, nem támogatják a fideszes Szólláth Tibor újraválasztását, és egyetértettek abban, Bódi csak szerencsétlenül fogalmazott. Ám a lap megjegyzi: lehet, hogy az ellenzék nem támogatja a kormánypárti politikust, ám:

a hajdúnánási széles választási összefogás – a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület – nem állított polgármesterjelöltet.

Márpedig úgy nehéz legyőzni egy jelöltet, ha senki nem száll vele versenybe. Ha pedig nincs kihívó, az kissé árnyalja Bódi szavait, hiszen ellenzéki jelölt mellett nem objektív okoknál fogva sem tudott volna kiállni, ráadásul hamarosan korrigálta is vitatott nyilatkozatát. Ugyanakkor saját pártja úgy látja, megbocsáthatatlan hibát követett el, hiszen a debreciner.hu információja szerint lemondásra szólították fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik