Belföld

Luxus-teniszakadémia után újabb beruházásokra készül a Fidesz volt miniszterének köre

Csak a fejlesztéseknek kezdetét jelentette a VIP-klubbal felturbózott luxus-teniszakadémia Szabolcsveresmarton. A Seszták Miklós korábbi fideszes miniszter köréhez tartozó alapítvány többek között kilátókkal, tanösvénnyel, látogatóközponttal és rendezvényteremmel pörgetné fel a szabolcsveresmarti turizmust – írja az mfor.hu.

A portál cikke szerint az alig 1700 fős településen a több mint kétmilliárd forintos VIP-klubot is magába foglaló luxus-teniszakadémián kívül Seszták Miklós köre lényegében körbeépíti a Szabolcs megyei Rétközi-tavat. A tervek között szerepel az is, hogy ezt a tavat a csatornákon keresztül összekötnék a kisvárdai tóval. Így a teniszakadémiától le lehetne majd csónakázni a nagyjából 8 kilométerre lévő kisvárdai várhoz, stadionhoz és szórakoztatónegyedhez.

A lap információi szerint

  • vízibázis,
  • csónakház,
  • rendezvényház,
  • látogatóközpont,
  • 100 fős filagória
  • valamint 4 kilátó épül még a tó köré.

Az építmények kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást már lefolytatták, eredményt még ugyan nem hirdettek, de a beérkező ajánlatokat listázó dokumentumok már elérhetők a közbeszerzési hatóság adatbázisában. Az ajánlatkérő és egyben a beruházó is a Seszták Miklóshoz közeli Alkossunk Várost Alapítvány, mely közvetve egyébként a teniszakadémia projektjéért is felelős.

A Rétközi-tó fejlesztéseit uniós forrásból valósítják meg. 2017 augusztusában nyert ugyanis az Alkossunk Várost Alapítvány 785 millió forintot a Rétközi-tó komplex turisztikai fejlesztésére a Társadalmi és környezetvédelmi szempontból fenntartható turizmusfejlesztés címen futó pályázati kiíráson.

Kiemelt kép: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszter (j) beszélget az Országgyűlés plenáris ülésén a Parlamentben 2017. szeptember 19-én. (MTI / Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik