Belföld

Elküldték a vakvezető kutyát az IKEA étterméből

A vállalat bocsánatot kért munkatársa hibája miatt.

Hiába szeretett volna enni a bevásárlás után az IKEA éttermében vakvezető kutyájával egy férfi, egy fiatal hölgy ezt kedvesen, de  megakadályozta – írja a Blikk. A férfi a lapnak azt mondta, hiába mondták, hogy Ikon vakvezető, így rá nem vonatkozik a szabály.

Hívhatták volna a főnököt, de nem volt kedvük már ott enni, ahol nem látták őket szívesen, inkább beírtak a panaszkönyvbe és továbbálltak.

Az IKEA a lapnak elismerte, munkatársuk hibázott. Mint írták, tisztában vannak a szabályokkal, de pontosabb tájékoztatásra van szükség munkatársaik körében. Mindhárom áruházuk kutya- és macskabarát (a budaörsibe más kiskedvenc is bevihető), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak.

Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kuratóriumi elnöke szerint egyre ritkább, hogy a látássérülteket méltánytalan megkülönböztetés éri, a társadalom sokat fejlődött, arra is akadt példa, hogy egy buszsofőrt az utasai figyelmeztetták a vakvezető kutyákra vonatkozó szabályokra.

Van, hogy a hazaérkezés is igazi sikerélmény
Varga Szabolcs itthon jogászként dolgozott, aztán munkanélküli lett, ezért hat éve Bécsbe költözött. A látássérült férfi Ausztriában sokszor úgy érzi, mintha egy hirdetőtáblaként működne.

Kiemelt képünk illusztráció: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik