Belföld

Varga Judit: Jól érzik magukat idehaza a magyarok, akiket a brüsszeli bevándorláspárti elit próbál megvédeni

Varga Judit igazságügyi miniszter volt kedden az M1 Ma Reggel című műsorának vendége, miután hétfőn részt vett a Magyarországgal szemben folyó 7. cikk szerinti eljárás első tanácsi meghallgatásán Brüsszelben.

A politikus arról beszélt, semmi új nem volt a nap alatt, eddig is a bevándorláspárti elit által szajkózott vádak hangzottak el, ezekre megvannak a jogi alapokon álló szilárd válaszai a kormánynak.

Ha ez tényleg egy jogállamiságot vizsgáló eljárás lenne és nem politikai megrendelésre zajlana, akkor már tegnap, tegnapelőtt, sőt már egy éve le lehetett volna zárni, mert egyértelmű jogi válaszok vannak ezekre a vádaskodásokra

– fogalmazott.

Hozzátette, figyelmeztette arra az elnökséget, mindig ellenőrizze, hogy a tagállamok egyértelmű többsége akarja-e, hogy legyen további lépés.

Mondom, ha nem politikai megrendelésre zajlana az eljárás, akkor régen be lehetne fejezni és lehetne értelmesebb dolgokkal foglalkozni Európában

– mondta.

Varga Judit azt is mondta, több mint egy éve azon dolgoznak, hogy a kritikusaiknak megmutassák azt a magyar állampolgárt, aki egyébként nagyon jól érzi magát idehaza, de őt most megpróbálja megvédeni a brüsszeli bevándorláspárti elit, valami olyasmitől, ami egyébként nem is létezik.

Fontos, hogy példákkal bizonyítsuk, hogy az a probléma, amiről beszélnek, nem létezik, hiszen Magyarországon rendben van a jogállamiság.

Kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy taktikai megfontolásból lépett oda a meghallgatás előtt az újságírókhoz, mert a tagállamok is meghallgatják az interjút.

Próbáltam őket nyomás alá helyezni, hogy bizonyítsák be számunkra, tényleg a jogi részletek iránt érdeklődnek

– nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik