Belföld

Rendkívüli bizottsági ülést hívnak össze a gyanús patkányirtási tender miatt

Rendkívüli budapesti közbeszerzési bizottsági ülés összehívását kezdeményezi a testület szocialista elnöke a patkánytender ügyében — írta meg az Index.

Trippon Norbert sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fővárosi Törvényszék döntése igazolta korábbi álláspontjukat a fővárosi patkánymentesítést érintő közbeszerzési eljárás szabálytalanságával kapcsolatban, a döntésből pedig következik, most érdemben meg kell vizsgálni, hogy – mint fogalmazott – az „Orbán-Tarlós maffia által” kiválasztott cég referenciái valósak voltak-e.

Trippon és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt közös sajtótájékoztatóján felidézték: hónapokkal ezelőtt kérték Tarlós Istvánt és a főváros jelenlegi, fideszes többségét, hogy érdemben vizsgálják ki a patkányügyet, hiszen a jelenleg ötéves patkánymentesítési megbízással rendelkező RNBH Konzorcium alkalmassága tavaly ősz óta folyamatosan megkérdőjeleződött. Ezt a kormánypárti többség napirendre venni sem volt hajlandó.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság budapesti patkánytenderben hozott határozatát, és új eljárásra kötelezte őket a közbeszerzési ügyben. A tevékenységet 47 évig végző Bábolna Bio Kártevőirtó Kft. már a tenderről szóló döntés ellen jogorvoslatot kért a Közbeszerzési Döntőbizottságtól. Álláspontja szerint a nyertes konzorcium referenciái több ponton sem feleltek meg a tenderkiírásnak, az ajánlatkérő pedig elmulasztotta tisztázni a nyertes ajánlattevő konzorcium által benyújtott referenciák meghatározó tartalmi elemeit.

Kiemelt kép: Kovács Attila/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik