Belföld

96 milliót ad a kormány kutyák ivartalanítására

Óriási örömmel tölt el hírt adnom, hogy az Agrárminisztérium kiírta a májusban ígért 100 millió forintos ivartalanítási pályázatot. Ami azt jelenti, hogy egészen pontosan 96 millió forintot költhetnek el az állatvédők kutyák ivartalanítására. A pályázat elsődleges célja, hogy csökkenteni tudjuk a kóbor és gazdátlan ebek számát Magyarországon

– írta a Magyar Állatvédők Országos Szövetsége Facebook-oldalán a szervezet elnöke, Mészáros Gabriella.

Mészáros Gabriella korábban száz állatvédő civil szervezet támogatásával adta át az ivartalanítási programtervet az Agrárminisztériumnak. Erre azért volt szükség, mert tizenötször több kóbor kutya van Magyarország utcáin, mint ahány férőhelyet fenntart az állami ebrendészeti ellátórendszer.

Az ivartalanítási pályázat jó irány az állatvédő szerint, de mint írja, „az első és egyben a legfontosabb lépés megtörtént afelé, hogy megnyugtató megoldást találjunk a kóbor állat problémára, viszont javaslataink egyelőre csak részben valósultak meg, mert a pályázati keretösszeget növelni kellene, valamint nem csak a menhelyet működtető állatvédelmi civil szervezetek, hanem valamennyi állatvédelmi civil szervezet számára kellene biztosítani a pályázati lehetőséget, az ivartalanítási támogatást a macskákra is ki kellene terjeszteni és a kiemelt megyék körét is bővíteni kellene”.

Kiemelt kép: Sopronyi Gyula / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik