Belföld

Kosdi tragédia: vádat emeltek a halálra égett ötéves Petike apja ellen

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek óvatlansága miatt tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, melyben kisgyermeke életét vesztette.

A férfi Kosdon élt a feleségével és négy gyermekével. A gyermekek nevelése elsősorban az anyára hárult, mert az apa elhanyagolta a szülői feladatait és szabadidejében inkább italozott, tévézett és internetezett. Tavaly augusztusban az asszony elvitte a legkisebb gyermeket az orvoshoz Vácra.  A többi gyereket a nagymama házához vitte, ahol előbb a nagymama, majd később az időközben megérkező apa felelt értük.

A férfi öngyújtókat töltött, az azonban elkerülte a figyelmét, hogy az 5 éves kisfiú az egyik öngyújtót eltette. Ebéd után az apa bezárkózott a szobába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott, s azt másra sem bízta rá.

A gyerkőcök először tévéztek, majd kimentek a gazos, építési törmelékkel és lomokkal teli udvarra játszani. A melléképületben játszottak, amikor a náluk lévő öngyújtóval meggyújtottak egy kenyeres zacskót. A papír azonnal lángra kapott, a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült, ezért kiszaladt az épületből. A testvérét is hívta, de az 5 éves gyermek az épület belső sarkába kuporodott és segítségért kiabált.

A nagymama majd az apa a melléképülethez rohantak, de a hatalmas lángok miatt nem tudtak bemenni a kisfiúért. Azonnal megkezdték az oltást, azonban a munkájukat megnehezítette, hogy az ingatlanba nem volt bekötve a vezetékes víz, így vödrökkel igyekeztek felvenni a harcot a felcsapó lángokkal. A kiérkező tűzoltók megfékezték ugyan a tüzet, de a fészerben már csak az összeégett fiúcska holttestét találták. A később tanúként meghallgatott családtagok tudtak róla, hogy a kisfiú odabent van, hallották a kiáltásait is, ám elmondásuk szerint a tűz miatt nem tudták őt megmenteni

A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a gyermekek apját.

Fotók: PMKI Vác HTP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik