Belföld

Kedden érkezik az ősz

Hétfőn kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd délután észak-északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de átmeneti jelleggel egy-egy kisebb futó zápor legfeljebb nyugaton alakulhat ki. Északon, északkeleten és keleten megélénkül a nyugatias szél. Hajnalban 5-13 fokot mérhetünk, de a fagyzugos völgyekben ettől pár fokkal hidegebb is lehet, délután pedig 25-30 fokra számíthatunk – írja az Időkép. 

Kedden egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, helyenként kisebb eső, átmenetileg futó zápor, néhol esetleg egy-egy zivatar kialakulására is számítani kell. Az északnyugatira forduló szél többfeléfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet 21 fok körül alakul majd, délen várható a melegebb idő.

Szerdán már naposabb idő valószínű, de kezdetben délnyugaton még felhősebb lehet az ég, és itt még kisebb eső is előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken is a naposabb délelőttöt gomolyfelhős délután követhet, de számottevő csapadék egyik napon sem valószínű. Mindkét nap többfelé élénk lehet az északnyugati szél. Hidegek lesznek a reggelek, a szélvédett völgyekben talajmenti fagy sem kizárt, délutánonként pedig 15-20 fokot mérhetünk.

kiemelt kép: MTVA bizományosi / Oláh Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik