Belföld

Pártai Lucia is elindul a választáson

A Nemzeti Választási Iroda független jelöltként vette nyilvántartásba az ismert meteorológus Pártai Luciát, aki az Indexnek elmondta, nem a saját ötlete volt, hogy polgármesterjelöltként induljon Szarvason.

Először tavasszal keresték meg, azt mondja, a megbeszéléseken kezdetben az MSZP, a Jobbik, a DK, a Nagycsaládosok és több más civil csoport is részt vett, ebből végül a DK és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországának Mozgalom támogatása maradt meg.

A 16 ezres Békés megyei városban elég érdekes a felállás a választás előtt: a polgármesterséget több mint 21 éve betöltő fideszes Babák Mihállyal szemben egy jelenleg is a testületben fideszes támogatással politizáló egyéni képviselő, Babák Zoltán indul függetlenként, miközben a helyi tagság egy harmadik fideszest, Hodálik Pál alpolgármestert szavazta meg polgármester-jelöltjének, ő azonban nem szerepel a hivatalos nyilvántartásban. Rajtuk kívül a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének színeiben induló Csanádi Lászlót és a jobbikos Gajdos Attilát vette nyilvántartásba a választási iroda, írja az Index.

Kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik