Belföld

Puzsérék feljelentik Berkit

A mai napon fellebbezéssel éltünk a Fővárosi Választási Bizottságnál és feljelentést tettünk a rendőrségen Berki Krisztián ajánlásgyűjtése és az ajánlások eredetének megkérdőjelezhető tisztasága miatt.

 

– írja a Sétáló Budapest 2019 Facebook-oldala. Puzsér Róbert kampánya azért jelenti fel Berkit, mert szerintük nem szedhettek össze ennyi aláírást ennyi idő alatt.

 

Mi a Sétáló Budapestnél 125 pultozó aktivistával, 8 helyszínen, összesen 920 pultórát gyűjtöttük az ajánlásokat, szám szerint 6316-ot. Ténylegesen független, valóban civil indulóként ez egyáltalán nem volt kis feladat, sokkal inkább hatalmas kihívás. Ha feltételezzük, hogy Berki Krisztián szintén független, civil jelölt, szükségszerűen neki is hasonlóan nagy kihívást kellett jelentsen az 5000 érvényes aláírás összegyűjtése, ráadásul sokkal többet is adott le, 10000-et.

 

Az állandó utcai jelenlét alatt szerzett tapasztalataink szerint Berki Krisztián és – ahogy ő hivatkozik rájuk – “modellhadserege” alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami tizenhat nappal és a leadott 10000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent – ez teljesen irreális. Fontos különbség továbbá a Sétáló Budapest és Berki Krisztián ajánlásgyűjtése között, hogy a mi aláíróink tudták, mit írnak alá. Üzenjük Magyar György ügyvédnek, aki Karácsony Gergely delegáltja a Fővárosi Választási Bizottságban, hogy ha már kérdés nélkül megszavazta Berki Krisztián ajánlásait és főpolgármester-jelöltségét, ezután végezze a dolgát, kezdeményezzen vizsgálatot a bizottságnál a nyilvánvaló csalás ügyében, ne nézzen félre úgy, mint Karácsony Gergely a parkolási maffia esetében!

A mai napon fellebbezéssel éltünk a Fővárosi Választási Bizottságnál és feljelentést tettünk a rendőrségen Berki…

Közzétette: Sétáló Budapest 2019 – 2019. szeptember 13., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik