Belföld

„Készenlétben van a legerősebb sav számodra” – mondta a volt élettársát csonkítással fenyegető férfi

Szigorú büntetést indítványozott a Hatvani Járási Ügyészség az ellen a 35 éves férfi ellen, aki hónapokon át zaklatta a volt élettársát telefonon, többek között azzal, hogy megcsonkítja vagy savval önti le őt.

A nő az édesanyjához költözött közös lakásukból a szakításuk után. A férfi nem tudott belenyugodni abba, hogy dobták, az asszony viszont nem akart visszatérni hozzá.

A férfi szinte percenként hívta a nőt közvetlenül a szakításuk után, előfordult, hogy napi 100-200 alkalommal is rácsörgött telefonon. Később a hívások száma ugyan lecsökkent, de a hónap második felétől szinte kizárólag éjszaka és hajnalban telefonált, hogy zaklassa és megfélemlítse a nőt. Amikor nem telefonált, akkor pedig olyan SMS-üzeneteket írt neki, hogy „lenni kell legalább egy csonkításnak és egy maradandó sérülésednek”, illetve hogy „készenlétben van a legerősebb sav a számodra”.

A szerencsétlen asszony kétszer is lecserélte a számát, hogy megszabadulhasson a zaklató hívásoktól és üzenetektől valahogy. A zaklató beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során, a bűncselekmény elkövetésére azonban egészen elképesztő magyarázatot adott:„Így akartam kibékülni vele” – mondta.

A járási ügyészség folytatólagosan, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás miatt emelt vádat ellene. Ez azt jelenti, hogy akár három év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják.

Nehezíti azonban a férfi helyzetét, hogy a bíróság nem sokkal a szakítás előtt ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre garázdaság miatt. Azaz ennek a büntetésnek a próbaideje alatt követte el a zaklatásokat. Az ügyészség ezért azt indítványozta, hogy a bíróság ezúttal már végrehajtandó börtönt szabjon ki vele szemben, egyben rendelje el korábbi felfüggesztett büntetésének a végrehajtását is.

Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik