Belföld

Egy tehetős magyar elmondta, hogyan ügyeskedik a nagycsaládosok támogatásával

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása nem azokat célozza, akiknek csak pár százezres autóra telik. A Napi.hu cikke szerint, mivel a kabinet nem határozott meg egy maximális összeget a támogatható autók listaárára, így borítékolható, hogy az adófizetők a jómódú nagycsaládosok luxusautó-vásárlásait – de legalábbis magasan a magyar átlag feletti járművekét – is megtolják 2,5 millió forinttal.

A lapnak nyilatkozott egy család, amely már rendelkezett egy hétüléses járművel, de hála a kormány kritériumokat nem szabó támogatásának, még egy autót vehettek.

A Pest megyei család már rendelkezett egy hétüléses egyterűvel és második autónak szerettek volna egy Toyota RAV4-est, amely esetében nem volt szempont az ülések száma. A nagycsaládos kedvezmény hatására azonban a Toyota helyett a Honda hasonló méretű SUV-ját, a CR-V-t választották 7 üléses kivitelben, hiszen így jobban jártak anyagilag.

 Bérből és fizetésből élünk, rengeteg adót és járulékot fizetünk és fizettünk az elmúlt években is a magyar államnak, így nem gondolom, hogy rosszul kéne éreznem magam az autóvásárlás miatt

— nyilatkozta a lapnak a családfő.

A cikk hozzáteszi: az akció óta mintegy 20 darab Toyota Prius Plust adtak el, holott ebből a modellből korábban havi 1-2 fogyott. Ez a modell felszereltségtől függően 10,4-12,5 millió forintba kerül kedvezmény nélkül.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik