Belföld

A Jobbik nem gyűjtött elég aláírást Fejér megyében

Nem vette nyilvántartásba Fejér megyében a Jobbikot a választási bizottság, értesült az Index, ezért a párt a teljes megyében hiányozni fog a szavazólapokról. A Nemzeti Választási Iroda honlapján is azt írták, hogy elutasították a nyilvántartásba vételt.

A hírportál megkereste a Jobbikot, és mint kiderült, a listaállításhoz szükséges ajánlásszámhoz képest 47-tel kevesebb aláírást tudtak csak hitelesíttetni. Mint az Indexnek írták:

a Fejér megyei listára történő ajánlásgyűjtés során a megyei Jobbik sajnálatos logisztikai, szervezési hibát követett el, amikor az amúgy nagyon fontos dunaújvárosi és székesfehérvári kampányra koncentrálta az ereje jelentős részét és későn kezdték el a megyei listára az ajánlásokat gyűjteni a kistelepüléseken.

Hozzátették azt is, hogy mivel Dunaújváros megyei jogú város, ott nem is lehetett ajánlást gyűjteni a megyei listára. Ugyanakkor levonják a megfelelő következtetést ezért a komoly hibáért és Fejér megyében tovább küzdenek a szabad és élhető települések érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik