Belföld

Óriási füsttel égett egy ház tetőtere Angyalföldön, a Gidófalvy Lajos utcában

Hatalmas a füsttel ég egy épület Angyalföldön, a füstöt Budapest-szerte lehetett látni.

Megkerestük a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ahol az alábbi választ kaptuk Kisdi Máté szóvivőtől:

Egy épület gyulladt ki a Gidófalvy Lajos utcában. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és megkezdték az oltási munkákat

– mondta, hozzátéve, az emeletes ház tetőterében keletkezett a tűz.

Egy helyszínen tartózkodó kollégánk azt mondta, hogy a Young City projektben lévő építkezésnél keletkezett a tűz. A tűzoltók mellett mentők, valamint rengeteg rendőr és közterületes is érkezett a helyszínre. A tűzoltók pedig ezekben a percekben is a tetőtérben vannak.

Frissítünk!

Kisdi Máté újabb megkeresésünkre elmondta, hogy összesen 13 járművel érkeztek a helyszínre, és már el is oltották a lakatlan, építés alatt álló épületben keletkezett lángokat. Elmondása szerint azért volt ekkora füst, mert  a tető szigeteléséhez használt anyagok gyulladtak ki a mintegy ezer négyzetméteres tetőtérben. Személyi sérülés nem történt.

Az építkezés generálkivitelezője, a Pedrano Construction ügyvezető igazgatója, Csikós Miklós a tűzeset kapcsán azt a tájékoztatást adta,

alvállalkozóink munkatársai az angyalföldi épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott, a szigetelőanyag nagy füsttel égett. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt tovább, az eset az építkezés többi ütemére nincs kihatással. A kiérkező tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdjük a hibák javítását.

 

Videó: Ká Zoltán

Kiemelt kép: Szász Zsófia /24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik