Belföld

A kormány vizsgálja az Electrolux 800 fős leépítésének jogszerűségét

Gulyás Gergely a 142. Kormányinfón is válaszolt újságírói kérdésekre és ismertette a heti kormányülésen történteket. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy: a gyenge forint nem ad aggodalomra okot. Elmondása szerint ma ez a kérdés a magyar választópolgárok szempontjából sokkal kevésbé érdekes mint korábban, miután a kormány kisegítette a devizahiteleseket. Hozzátette, hogy a kormánynak nincs árfolyamcélja.

Az lenne a furcsa, ha a rendőrség nem indítana eljárást ilyenkor

– mondta Gulyás Gergely arra, hogy tegnap a rendőrség házkutatást tartott Pikó András kampányközpontjában. A rendőrség nem politikai megrendelésre dolgozik – tette hozzá. Az ártatlanság vélelme szerinte mindenkit megillet, de azt hozzátette, hogy a nyomozás a Magyar Nemzetben megjelent fénykép alapján indult el, ami szerinte elég egyértelmű.

Egyebek mellett Gulyás az alábbi témákról is beszélt:

  • Nincs adata arról, hogy hány betöltetlen pedagógus állás van, de a problémát nem látja akutnak.
  • Arra, hogy a második kerületben a fideszes palkátokon kicsi a logó Gulyás azt mondta, a logó a korábbi években is ekkora volt, csak nem tűnt fel senkinek.
  • Pécsen közmunkások hordták ki a szórólapokat, a miniszter szerint ez csak akkor aggályos, ha ez a munkaidejükben történt.
  • Gulyás nem akar beleszólni abba, hogy vitázzanak vagy ne a polgármester-jelöltek. Ő azt látja, hogy Tarlóst mindenki ki akarja hívni.
  • A szeptember végi Fidesz-kongresszusig Gulyásnak el kell döntenie, hogy miniszter marad és lemond a Fidesz-alelnöki tisztségéről vagy fordítva.

Gulyás már döntött, miniszter marad. 

  • Örül a Mandiner heti lap első, ma megjelenő számának. Mindenkinek ajánlja, Orbán Viktor már olvasta, ez látszik a miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött képről.
  • Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást
  • Elismerés Magyarországnak az uniós biztosjelölti terület. A kormány arra számít, hogy Trócsányit sok támadás éri majd.
  • Az Electrolux jászberényi gyárában 800 munkavállaló veszíti el állását.

A kormányhivatal a csoportos létszámleépítés jogszerűségét is vizsgálja,

és próbálnak segíteni azoknak, akiket kirúgnak. Gulyás szerint jó esély van arra, hogy mindenkinek lesz állása az elbocsátás után.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik