Belföld

Magyar Nemzet: már nyomoznak is Pikóék ügyében

A kormánylap csalást, az ellenzéki polgármesterjelölt fideszes téglát, Kubatov-listát emleget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, illetve személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen. Az eljárást azt követően rendelték el, hogy a józsefvárosi választási iroda feljelentést tett a lap korábbi cikke alapján.

A kormánylap közben újabb dokumentumokat tett közzé és azt írta, azok szintén felvetik a törvénytelen adatrögzítés gyanúját. A fotók szerint az ajánlások hátoldalára egy aktivista tollal felírta, melyik választó nem írt alá neki, de ígérete szerint el fog menni szavazni. Azoknak az adatait is táblázatba foglalták, akik nem támogatták az ellenzéki jelöltet.

A Magyar Nemzet szerint a fővárosi ellenzék kampánycsapatának csalódott tagjától kapták a fotókat. Pikó András ugyanakkor a Klubrádióban fideszes téglának nevezte a szivárogtatót. Az ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta, a beépített ember küldte el a fotót, amely alapján a Fidesz alaptalanul rájuk próbálja húzni, hogy titkos adatbázist építenek. Már nemcsak azt tudják, hogy van egy tégla, hanem azt is, ki ő.

Mint mondta, az ellenzék semmiféle csalást nem követett el, de a  Fidesz valóban vásárol voksokat, óvónőket kényszerít ajánlóívek aláírására és visszaél a megszerzett adatokkal, lásd Kubatov-lista.

Hír Tv: „Prolikat” és papokat is listáztak Kubatovék
Sopron-közeli embereket listáztak az alapján, hogy mennyire lojálisak a párthoz, milyen kapcsolati rendszerük van és milyen haszonnal jár a beszervezésük.

Pikó azt is furcsállotta, hogy az ellenzéki ajánlóíveken a választási bizottság sok formai hibát talált, de a hirtelen feltűnt, az ellenzék megosztására alkalmas jelölteknél semmilyet.

Szerinte a Fidesz Józsefvárosban azért próbál visszavágni, mert pontosan tudják, melyik politikus, csókos, háttérember mennyi pénzhez jutott politikai jellegű megbízásokkal. Mint mondta, az elmúlt öt évben  félmilliárd forint került ezekhez az emberekhez.

Kiemelt kép: Pikó András és Karácsony Gergely a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren szeptember 4-én. MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik