Belföld

Meghalt Kara Tünde Jászai Mari-díjas színésznő

Hosszan tartó, súlyos betegség után pénteken elhunyt Kara Tünde, a Békéscsabai Jókai Színház egykori színművésze – írja a behir.hu. A Jászai-díjas színésznő 45 éves volt.

Kara Tünde 2015-ben egy próbán lett rosszul, leállt a szíve, újra kellett éleszteni. Az újraélesztés sikerült ugyan, ám kómába esett. Ebből két hét után ébredt fel, de az állapotában – bár az intenzív osztályt egy hónap után elhagyhatta – jelentős javulás nem következett be.

Gyógyulását 2016 elején jótékonysági esttel is igyekezett támogatni a színház, de az állapota az elmúlt években változatlan volt. A behir.hu cikk szerint a színésznő szeptember 6-án, kórházban hunyt el.

Kara Tünde munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: 2005‑ben és 2007‑ben A Megye színművésze‑díjat, 2009‑ben és 2015‑ben Gálfy Gyűrű‑díjat, 2009-ben Vándorfesztivál‑díjat és a Legígéretesebb tehetség‑díjat, 2015‑ben Az Évad Színésznője‑díjat, míg 2013‑ban Jászai Mari‑díjat kapott.

Kiemelt kép: Kara Tünde Afrodité szerepében a verseny győztes színdarabja, Vörös István A vészfékek Istene, avagy aki azt hitte, látja az alagút végét, aki látta is, és aki nem akarta meglátni című darabjában a XIX. Magyar Drámaíró Verseny gáláján a Békéscsabai Jókai Színházban 2014. március 29-én este. (MTI / Rosta Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik