Belföld

Rogán elmondta, miről beszél Orbán Kötcsén

A következő időszakban a nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni – mondta Rogán Antal szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a találkozónak helyet adó Dobozy kúriánál tartott sajtótájékoztatón közölte, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél majd az összegyűlteknek, hogy

a 2010 óta eltelt 9 évben először megteremtettük a függetlenséget, majd megvédtük azt; az előttünk álló évek legfontosabb feladata a nemzeti függetlenség megerősítése.

Hozzátette, ehhez egy erős és sikeres gazdaság kell, ahhoz pedig szuverén és önálló gazdaságpolitika vezet, amit az elmúlt években is folytattak. Rogán szerint minden alkalommal sikeresen védtük meg a nemzeti önrendelkezés szabadságát”.

A következő években minden forrást arra koncentrálnak, hogy erős magyar gazdaságot teremtsenek. Ez a feltétele annak, hogy továbbra is támogatni lehessen a családokat, megvédjék a nyugdíjak értékállóságát – hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva azt mondta, az önkormányzati választás nem ideológiai, politikai választás, hanem arról szól, hogy milyen embereket választanak a települések élére.

A Fidesz-KDNP-nek rengeteg kipróbált, sikeres polgármestere van, akik bizonyítottak az elmúlt 9-13 évben, érdemesek arra, hogy ők vezessék a településeiket

– fűzte hozzá.

Rogán Antal szerint a kormánypártok alkalmas embereket kínálnak a választóknak, az ellenzék részéről viszont pozícióra törekvő, alkalmatlan emberek állnak szemben a sikeres és bizonyított Fidesz-KDNP-s polgármesterekkel. Erre szerinte a legjobb példa Budapest, amelyet „Tarlós István személyében egy nagy tapasztalattal rendelkező, 29 éve városvezető irányít, az ellenzéki oldalon három alkalmatlan jelölt áll vele szemben”.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik