Belföld

13 millió forint készpénzzel várta a drogfutárt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást P. Szabolcs 51 éves budapesti férfi ellen – írja a rendőrség.

A német társhatóság 2019. szeptember 5-én tájékoztatta a magyar rendőrség munkatársait, hogy Németországban elfogtak egy drogfutárt, aki rendszeresen szállított Hollandiából marihuánát Magyarországra. Az elfogásakor nála talált kábítószert szeptember 5-én 9 órakor kellett volna átadnia egy férfinak a főváros IX. kerületében.

A nyomozók haladéktalanul megkezdték a férfi felkutatását, akit 9 óra 50 perckor a Vaskapu utcában intézkedés alá vontak. Ellenőrzése során a hátizsákjában 13,2 millió forint készpénzt találtak, amely összeg megfelelt az elfogott futárnál talált drog ellenértékének.

A rendőrök kutatást tartottak P. Szabolcs budapesti lakcímén, ahol mobiltelefonokat, a kábítószer adagolására alkalmas nylontasakokat, valamint egy hordóban kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A Nógrád megyei Becskén egy a férfi tulajdonában álló ház udvarán 101 tő cannabis növényből álló ültetvényt találtak a rendőrök.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik