Belföld

Keletinél fogták el az eltávozás alatt megszökő rabot, ez vár rá

A Gyulai Járási Ügyészség fogolyszökés miatt emelt vádat az ellen a 41 éves jogerős szabadságvesztés büntetését töltő hódmezővásárhelyi férfi ellen, aki a részére engedélyezett eltávozásról nem tért vissza a gyulai börtönbe.

A férfi egy más ügyben kiszabott büntetés miatt élvezte a gyulai börtön vendégszeretetét. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka egy orvosi beavatkozás miatt három nap eltávozást biztosított neki, mely alapján a férfi jogszerűen elhagyta a börtönt azzal, hogy oda 2018 október 26-án 20 óráig vissza kell térnie.

A férfi hazautazott Hódmezővásárhelyre a családjához, majd a tervezett orvosi beavatkozásra megjelent a helyi kórházban, a műtét azonban elmaradt. A férfi 26-án kiment ugyan a buszhoz, ott azonban elhatározta, hogy nem tér vissza a börtönbe, hanem külföldre megy dolgozni, hogy segítse a családját anyagilag.

Fel is vetette a kapcsolatot egy munkaerő közvetítő céggel. A férfi megegyezett a munkaerő közvetítő céggel, hogy november 5-én fogják kiszállítani más munkavállalókkal együtt Németországba. A szökött rab november 5-én meg is jelent a megbeszélt helyen, a Keleti Pályaudvar mellett, ott azonban a rendőrök elfogták és visszaszállították a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A férfi  10 napot volt szökésben.

A Gyulai Járási Ügyészség fogolyszökés miatt emelt vádat a férfi ellen. A járási ügyészség beismerő vallomás esetén elzárást, tagadás esetén pedig végrehajtandó börtönt kért a férfira azzal, hogy ez esetben a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától is. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik.

Fotó: Illusztáció/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik