Belföld

Elítélték az ivócimboráját baltával számon kérő férfit

Felfüggesztett börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki baltával támadt a barátja testvérére jó két évvel ezelőtt. A férfi 1 év 8 hónap börtönt kapott, de a büntetés végrehajtását a bíróság 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi egy kertes házban lakott a testvérpárral. Az alkalmi munkából éltek, rendszeresen italoztak és gyakran vitatkoztak.

Az ominózus nap házibort fogyasztottak és az italozás során a férfi számon kérte a sértett testvérét, hogy hova lett a kése és a telefonja. heves szóváltás alakult ki közöttük, majd az igencsak ittas vádlott felkapta a baltát és többször is megpróbált lesújtani a cimborájára. Ő a karjával igyekezett kivédeni az ütéseket, így a karja és a feje is megsérült.

Testvére a történtek láttán azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget is. A lakótársuk addigra meglépett a helyszínről, a rendőrök pár utcával odébb fogták el. Az ügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat, de a bíróság csak testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit.

Az ügyész az eredeti minősítés megállapításáért, valamint a büntetés súlyosítása és mellékbüntetés kiszabása miatt nyújtott be fellebbezést. A támadó és védője tudomásul vették az ítéletet. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik