Belföld

Saját gyermekei édesanyját rabolta ki egy férfi a kiskunhalasi benzinkútnál

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy 24 éves baksi férfi ellen, mert kirabolta a volt élettársát egy kiskunhalasi benzinkútnál.

A 24 éves férfi és élettársa tavaly szakított egymással, de ezután is rendszeresen találkoztak. Május közepén egy kiskunhalasi benzinkútnál találkoztak, hogy megbeszéljék a férfi által gondozott közös kiskorú gyermekeik látogatását.

A beszélgetés közben összevitatkoztak, aminek során az apa felszólította a nőt, hogy adjon pénzt üzemanyagra, illetve – ha nem ad pénzt – adja oda a mobiltelefonját. A nő azonban erre nem volt hajlandó, hanem a kezében tartott pénztárcájával elszaladt.

A férfi üldözőbe vette, majd amikor utolérte, hátulról átkarolva lefogta, dulakodott vele és kicsavarta a kezéből a pénztárcát. Ezután a nőnek sikerült elmenekülnie, a férfi kivette a tárcából a 40 ezer forint értékű mobilt, a tárcát pedig a menekülő nő után dobta.

A férfi 8 ezer forintér elpasszolta a telefont egy ismerős segítségével. Az ismerős nem tudta, hogy a telefon bűncselekményből származik, a készülék a nyomozás során nem került elő.

A büntetlen előéletű férfi távoltartás hatálya alatt áll, őt a járási ügyészség rablással vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtönt kért a férfire.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik