Belföld

A kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

Magyarország biztonsága és határvédelme érdekében a kormány meghosszabbítja a Magyarország egész területére elrendelt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – az erről szóló kormányrendelet már megjelent a Magyar Közlönyben. A kormány újabb fél évvel hosszabbítja meg a határidőt, a rendelet 2020. március 7-én veszti majd hatályát.

A határvédelemre szükség van, az illegális határátlépési kísérletek továbbra is folyamatosak, csak az idén már 7 ezren próbálkoztak – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Megjegyzik, a balkáni útvonal nagyon aktív, Szerbiában már kritikus a helyzet a migránsok miatt, Bosznia-Hercegovinában is  több ezren, Görögországban nagyjából 30 ezren vannak, és újabb tömegek érkeznek, akik a balkáni útvonalon akarnak Európa belsejébe jutni.

Hozzátették:

A magyar kerítés és határvédelem nélkül Magyarország ismét a bevándorlás egyik főútvonala lenne, ahogy a 2015-ös migránsválság idején, a válsághelyzet meghosszabbítására tehát szükség van.  Az intézkedés  ugyanis a törvényben előírt speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe, így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjanak fellépni az illegális bevándorlókkal szemben az országhatár mentén és az ország területén is. A rendőrség az ország területén is  folyamatosan rendszeresen azonosít illegális migránsokat, akiket visszaszállít a határkerítéshez.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik