Belföld

Nem tudott ellenállni a kerti törpéknek a falujában fosztogató fiú

Nem tudott ellenállni a kerti törpéknek, no és a finom krémsajtnak az a 20 éves fiatalember, aki több mint húsz vagyon elleni bűncselekményt követett el tavaly ősz óta a lakóhelyén.

A 20 éves fiatalember eltérő módszerekkel hatolt be a faluban álló családi házakba, melyekből a pénz mellett gyakorlatilag minden olyan tárgyat magával vitt, ami mozdítható. A fiatalt még az sem tartotta vissza, ha a tulajdonos otthon tartózkodott.

Tavaly novemberben belopózott egy helybeli asszony hálószobájába, kivett 25 ezer forintot a feje mellett lévő pénztárcából, amikor aludt. A meglopott nő ezek után már a párnája alá rejtette a tárcáját, ha aludni tért, de a rendszeresen vissza-visszatérő férfi ennek ellenére is lenyúlt további 25 ezer forintot anélkül, hogy a nő felébredt volna.

A fiú egy másik alvó asszonyhoz is besurrant. Itt lenyúlt 5 ezer forintot, és magához vette az asszony lángosait és a hűtőben talált krémsajtját is. A fiatal több százezer forint értékben lopott el különböző holmikat a község lakosaitól. Az ellopott holmik között voltak műszaki cikkek, kerékpár, mobiltelefon, de szerepel a listán fűnyíró, láncfűrész, gázpalack, kályhacső, tűzifa, építőanyag, ruhanemű, élelmiszer és sok minden más is.

A gyengéje azonban alighanem a kerti törpe volt, ezekből négy darabot is magával vitt a tolvajlások során. A bűnügyi felügyelet alatt lévő fiút júliusban kapták el.

A Hevesi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönt kért a fiúra 3 rendbeli kifosztás, 2 rendbeli magánlaksértés, valamint 4 rendbeli lopással, és 12 rendbeli lopás vétsége miatt.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Friso Gentsch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik