Belföld

Milliók Orbán Viktor és politikája mellett

A Nézőpont Intézet szerint 3,3 millió híve van a Fidesznek.

A Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatása szerint kedvező helyzetből vág neki a Fidesz-KDNP az önkormányzati választásnak. A párszövetség egy most vasárnapi választáson 53 százalékot kapna listán.

Fej fej mellett (11-11 százalék) áll továbbra is a DK és a Momentum, a Jobbik támogatottsága 1 százalékponttal csökkent, 8 százalékos. Hasonló mértékben csökkent az MSZP-Párbeszéd szövetség (6%) tábora is. A biztos szavazók körében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4, az LMP 3, a Mi Hazánk Mozgalom 3 százalékon áll.

 

A teljes felnőtt népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 41 százalékos, ami mintegy 3,3 millió szimpatizánst jelent. A Nézőpont Intézet szerint 2018 januárja óta stabilan legalább 3 millió ember támogatja a koalíciós pártokat.

Az ellenzéki pártok közül egy sem ér el kétszámjegyű eredményt. A DK és a Momentum 7-7 százalékon áll, ami mintegy ötszázezres tábort jelent. A Jobbik 6, az MSZP-P 5 százalékon áll, egyik pártnak sincs már félmillió szimpatizánsa. A Magyar Kétfarkú Kutyapártot 3, az LMP-t 2, a Mi Hazánkat 2 százalék követi.

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. augusztus 1. és augusztus 26. között készült 5000 fő személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 5000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 1,4 százalék.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik