Belföld

Óriási mértékű gazdagodás a Mészáros családnál

Nem volt még másik család, amely akkora növekedést tudott volna felmutatni egyetlen év alatt, mint most a Mészáros família, amelynek a vállalkozásait messze a legértékesebbnek becsülte a Forbes magazin. Sőt, soha nem állt ilyen értékes cég az első helyen, és arra sem volt példa, hogy az első és a második között ekkora különbség legyen – írja az újság.

A tőzsdén levő Opus Globalból, a Fejér B.Á.L.-ból, a mezőgazdasági profilú Búzakalász 66 Felcsút Kft.-ből, a Talentis Groupból és Talentis Agroból, és két másik cégből álló Mészáros családi vállalkozás bő 350 milliárd forintot érhet, ezzel új család áll az élen.

A második helyen a Felcsuti Zsolt érdekeltségébe tartozó MPF Holding van, kevesebb, mint feleannyit ér, mint Mészárosék családi cégei, alig 160 milliárdra taksálja a Felcsuti-vagyont az üzleti magazin.

Csányi Sándor és családja érdekeltségében levő Bonafarm csoport a harmadik legértékesebb, bő 120 milliárdot érhetnek a cégek (amelyek között nincs az OTP Bank).

A legnagyobbat Bige László bukhatta, a katasztrófavédelem által megszorongatott, a szolnoki kénsavgyárát hónapokig zárva tartó üzletember egyik fő cége, a péti Nitrogénművek.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik