Belföld

Iskolai évnyitóra érkező autósokat bírságoltak Pécsen

Az ATV-nek panaszkodtak azok a szülők, akik egy pécsi iskola tanévnyitó ünnepségére érkeztek autóval, azonban a közterületfelügyelők megbüntették őket. A nyilatkozó szülők beismerték, hogy járműveikkel tilosban parkoltak, azonban állításuk szerint az iskola környékén nincs elég parkoló és arra számítottak, hogy az ünnepségre való tekintettel a közterületesek elnézőek lesznek velük.

Az autósok azt állították az ATV-nek, biztosak benne: ahogy elkezdődött az ünnepség akkor jelentek meg felügyelők és egész csakis arra ment ki minél több büntetést szedjenek be. A szülök, azt mondják a környező utcákban meg lehet állni, persze kivétel akkor, amikor a gyereket az iskolába viszik reggel 8-tól 9-ig, vagy amikor értük mennek délután 3-tól 5-ig. Ahol pedig lehetne parkolni, az ott lakók már elfoglalták a szabad helyeket.

A csatorna megkereste aközterület felügyeletet és az önkormányzatot is, akik az ATV stábjának megkeresésére csak írásban válaszoltak, azt írták, hogy az ellenőrzés oka a tanévkezdés volt, és aki tilosban parkolt azt először figyelmeztették, de aki nem volt az autójánál azt tízezer forintra megbüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik