Belföld

Tarlós környezetvédelemért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki

Környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki Tarlós István, a feladatot hétfői hatállyal Szabó József, a Főkert Zrt. vezérigazgatója látja el, írja az MTI.

A megbízólevélben a kinevezés okairól azt írta a főpolgármester, hogy

az utóbbi hónapokban ugrásszerűen szaporodott a favédelemmel és zöldpolitikával kapcsolatos, kissé demagóg, olykor hisztérikus kommunikációs megnyilvánulások száma. Ezek a megnyilvánulások nem ritkán ellentétesek a főváros érvényes, elfogadott klímastratégiájával és zöldinfrastruktúra fejlesztési koncepciójában foglaltakkal, ezért szükséges, hogy utóbbiak érvényesítése és a hiteles kontroll egy kézbe kerüljön.

Tarlós István az új főpolgármesteri biztost felhatalmazta a fenti tárgykörben hozott intézkedések végrehajtásának ellenőrzésével, a főpolgármester nevében az indokolt, gyors reakciók megtételével, valamint „a különféle megnyilvánulásokra történő, a valóságnak megfelelő” kommunikációval.

Szabó József megbízatása határozatlan időre szól.

Kiemelt kép: Tarlós István sajtótájékoztatót tart a Tízezer fát Budapestre! elnevezésű faültetési programról a Városligeti fasoron 2016. október 27-én. Mögötte Hassay Zsófia, a Terézváros polgármestere, Persányi Miklós miniszteri biztos és Szabó József, a Fõkert Zrt. vezérigazgatója. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik