Belföld

Rogán: az embereket nem lehet megvenni

A propagandaminiszter szerint a populista megbélyegzés kommunista módszer.

Rogán Antal a Hír TV vasárnap esti műsorában, Bayer Zsolt vendégeként arról beszélt, mekkora tiszteletlenség, hogy bizonyos ellenzéki politikusok, újságírók a nyugdíjasok 9000 forintos rezsiutalványát szavazatvásárlásnak tekintik. Szerinte erről szó sincs, mert

az embereket nem lehet megvenni.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint éppen a nyugdíjasok tudnak józan döntéseket hozni, mert ők

láttak már mindent pro és kontra.

Orbán Viktor kabinetfőnöke szomorúnak nevezte, hogy a kormánnyal ellentétben az ellenzéknek nem fontos az idősek megbecsülése. Mint mondta, idén azért kapnak rezsiutalványt a nyugdíjasok, mert fel kellett számolni az Erzsébet-utalvány rendszerét, amit megtámadtak az Európai Unió bíróságán.

Harc a görögdinnyével

A miniszter visszautasította a populizmus vádját, szerinte az a kommunizmusra jellemző, amit most éppen zöld ideológiába csomagoltak. Rogán Antal kommunista módszernek nevezte azt is, hogy

meg kell vádolni az ellenfelet azzal, amit valójában te magad csinálsz.

Mint mondta, a baloldal kormányon populista ígéreteket tett, míg  az Orbán-kormány nemcsak mondta, hogy lesz rezsicsökkentés, hanem meg is csinálta azt.

Napjainkban a jobboldal újra a kommunizmussal küzd, amit zöld ideológiába csomagoltak. Szerinte ez olyan, mint a görögdinnye, kívül zöld, belül piros, az európai zöldek gazdaságpolitikai programja színtiszta kommunizmus, államosításról, magas adókról, segélyek fizetéséről és alapjövedelemről szól.

Tarlós kihívói bohócok

A Bayer show-ban a miniszter azt mondta, a baloldal idehaza  a Gyurcsány-Bajnai-rendszer újraépítésére készül az önkormányzati választásokon. Mint mondta, néhány meglévő politikai, gazdasági érdekkör megpróbálja majd a nagyvárosokat átvenni a választások után.

Szerinte „a zuhanyhíradóban” azt hallani, hogy Gyurcsány Ferenc összehívta volt embereit, és azt ígérte nekik, ha segítenek nekik ebben, mindenkinek fog jutni egy kis megbízás, gazdasági lehetőség. Mint mondta, Budapesten bohócok indulnak Tarlós István ellen. Rogán hosszan méltatta, kipróbált, tapasztalt embernek nevezte a főpolgármestert,

aki, ha kell, még velünk, a kormánnyal is konfliktust vállal a város érdekében.

A fideszes politikus szerint egyébként szinte minden településen van ilyen emberük, így a már bizonyított polgármesterek és az alkalmatlan, csak hatalmi célokból indított jelöltek között kell dönteni októberben.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik