Belföld

Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

A Szolnoki Többség Facebook-oldal közzétett egy képet, amin mások mellett az énekes Kis Grófo és zenész édesapja, Kozák László Gróf látható más roma emberek és Szalay Ferenc szolnoki fideszes polgármester társaságában. A szolnoki ellenzéki összefogást támogató Facebook-oldal egy megjegyzést is fűzött a képhez:

Szeretnéd, ha ezek az emberek döntenének októberben arról, ki vezesse a várost? Szeretnéd, ha a megvásárolt szavazatok tartanák továbbra is hatalomban Szalayt? Ezért fontos, hogy októberben elmenj szavazni és körzetedben az egyedüli ellenzéki jelöltre szavazz! Ne feledd! Ők ott lesznek!

Szolnokon az ellenzék az MSZP-s Radócz Zoltánt támogatja, de ez nem volt mindig így. Júliusban még úgy tűnt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Lukács Katalin is indul, de végül ő visszalépett Radócz javára. A Szolnoki Többség névhasználatról amúgy korábban vita alakult ki az összefogásban résztvevők és Lukácsiék között, akkor derült ki, hogy az előbbiek használhatják jogszerűen, és az említett Facebook-oldalt is ők kezelik:

Amíg Lukácsi Katalin bejelentette az indulását, addig feljelentették
Szolnokon forrnak az indulatok az ellenzéki oldalon.

Frissítés: A Szolnoki Többség Facebook-oldaláról eltávolították az említett bejegyzést. Azt írták: „A bejegyzésünk semmilyen módon nem volt úgy értelmezhető, hogy általában a cigánysággal kapcsolatban fogalmazott volna meg negatív véleményt. Ezt is a leghatározottabban visszautasítjuk”. Azt viszont továbbra is fenntartják, hogy a képen olyanok szerepelnek, akik „már évek óta segítik a Fidesz kampányát és szavazatszerzését a roma lakosság körében”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik