Belföld

Hőség, zivatar miatt adták ki a figyelmeztetést

Szombaton jobbára gomolyfelhős, napos lesz az idő. A délutáni, esti órákban lehet zápor, zivatar legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. A keleti szél csak néhol élénkül meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 30-35, késő este 21-26 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség és a zivatarok veszélye miatt több megyére.

Azt írták, hogy a napi középhőmérséklet szombaton nagy területen lehet 25 fok felett, a zivatarokat pedig átmeneti szélerősödés (45-70 km/órás), intenzív csapadékhullás esetleg kisebb jégeső kísérheti.

Vasárnap is túlnyomóan derült, gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. A délkeleti, déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Hétfőn kezdetben mindenütt napos lesz az idő, délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik, majd nyugaton a szél északira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között alakul, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet. Keddre érkezik a markáns hidegfront, jelentős hőmérséklet-különbség alakulhat ki az ország nyugati és keleti tájai között.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik