Belföld

Újabb videó került elő a soroksári ámokfutóról

Szemben a forgalommal, záróvonalat átlépve próbált megelőzni egy buszt egy autós Budapesten. A buszsofőr nem hagyta, ebből alakult ki a konfliktus. Az autós később mégis a busz elé állt majd újra és újra megakadályozta, hogy tovább menjen. Percekig feltartotta a járatot. Erről a jelenetsorról közölt szerdán egy sokakat felháborító videót az RTL Klub.

Az ámokfutó sofőr az eset után levélben magyarázkodott: arról írt, hogy a buszvezető úgy váltott az eset előtt sávot, hogy hirtelen kellett nagyot fékezni, ezután döntött úgy, hogy szabálytalankodva elé vág, hogy jelezze neki milyen veszélyhelyzetet okozott. Azt elismerte, hogy szabálysértést követett el, de hozzátette, egyébként nem szokott ilyesmit csinálni.

A levél inkább csak olaj volt a tűzre, és a többség szerint a sofőrnek fel kellett volna készülnie arra, hogy a budapesti forgalomban előfordul, hogy nagyobbakat kell fékezni, azonban emiatt még nem szükséges szembesávban előzni, záróvonalat átlépni, majd feltartani egy buszt

A történetnek azonban még itt sincs vége: az Index kapott egy fedélzeti kamerás videót, amin az látszik, hogy a szabálytalankodó autós egy nappal később balra nagy ívben átmegy a piroson, és majdnem kifordul a zöldben haladó autók elé a Soroksári úton, majd jobbról megelőzi a sort, és besorol a többi autó közé, ránézésre amúgy ez utóbbi szabályosnak, csak kicsit erőszakosnak tűnik.

Kiemelt kép: Indavideó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik