Belföld

Gyurcsány a fideszeseknek: Hű, de hülyék vagytok

A Demokratikus Koalíció elnöke cáfolja, hogy lebontanák a kerítést.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán keresetlen szavakkal reagált arra, hogy a Fidesz újabb tájékoztató kampányban akarja felhívni a figyelmet arra, a DK lebontaná a kerítést, beengedné a migránsokat. Az ellenzéki pártelnök szerint a fideszesek nagyon hülyék.

Hű, de hülyék vagytok. A franc se akarja lebontani a kerítést. Ha már sok pénzt ellopva odaraktátok, hát maradjon. Nem kér enni. Miért fizetnénk milliárdokat a bontásért!? Az persze igaz, hogy a közösből eszünk ágában sincs támogatni, hogy egy méter kerítést majdnem annyiból építettetek, mint mi annak idején autópályát.
Mert ugye elloptátok a pénz jelentős részét. Mert mentesítettétek az építkezést a közbeszerzés alól. Mert a haveroknak kellett a pénz.

Szerinte a kerítés nem óvta meg Európát, csak elterelte Szlovénia felé a menekülteket. Csak Orbán Viktor menekültellenes hisztériájához kellett, hiszen a cél sem Európa biztonsága, hanem az ő hatalmának fenntartása volt.

Szóval majd ha elszámoltok a pénzekkel, ha bebizonyítjátok, hogy akár egyetlen menekült is visszafordult Európából és nem csak megkerülte a magyar határt, akkor beszélhetünk arról, hogy mi jár a nektek. Mondom nektek. Nem Magyarországnak.

Nyilván kitalálja, miről indít kampányt a Fidesz
A magyar embereknek tudniuk kell Gyurcsányék terveiről!

Korábban a Klubrádióban Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője azt mondta, azért nem támogatja, hogy EU kifizesse az Orbánék által határvédelmi költségként feltüntetett összeget, mert az volt már 270 milliárd forint, de 400 és 500 milliárd is. Szerinte azért hazudik a kormány ebben az ügyben, mert amikor elkezdődtek a tárgyalások az elszámolásról, kiderült, hogy a költségek egy része nem is a határvédelemre ment.

Közölte, ha ezt a pénzt tényleg elköltötték, akkor szerinte ellopták, mert elszámolni nem tudnak vele, soha senki nem látta, milyen számlák vannak emögött. Olyan ez, mint a vizes vb, duzzadnak, dagadnak a költségek, mint a kisgömböc.

Szerinte az EU több millió eurót adott a menekültválság kezelésére, a külső határok biztosítására, volt is egy 52 millió eurós keret, de a magyar kormány a pénz töredékét hívta le, nem akarta, hogy az EU belenézzen a könyveikbe.

Dobrev Klára nagyon szeretné, hogy a EU minél több pénzt adjon Magyarországnak, csak az ne az Orbán családhoz, Tiborcz Istvánhoz, a „Mészáros Lőrincekhez” vándoroljon.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik