Belföld

21 milliós záróbulit tartanak a dunaújvárosi sportcsarnoknak

Tartható lesz a határidő és 2019 őszére átadhatjuk az új komplexumot

mondta Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere 2017-ben, amikor kiderült, hogy nagyjából hatmilliárd forintból megvalósulhat a helyi sportcsarnok, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) felújítása. Ám nemhogy nem adják át szeptemberben az új csarnokot, de még a régihez sem nyúltak, igaz, azóta a tervek is megváltoztak, hiszen felújítás helyett egy teljesen új sportcsarnokot terveznek a városban, ahol a tavaly áprilisi parlamenti választáson a jobbikos Pintér Tamás győzött (pártja egyetlen egyéni mandátumát szerezve). Pintér most az ellenzék közös polgármesterjelöltje, így szoros meccs várható közte és Cserna Gábor között.

Cserna Gábor polgármester. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Bár az önkormányzati választás előtt jól mutató csarnokátadás így egyelőre nem lesz, nem marad ünnepség nélkül a város:

az önkormányzat 21 millió forintért szervez záróbulit a sportcsarnoknak három nappal az önkormányzati választás előttre.

Eredetileg Kis András, a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kérte az önkormányzatot, hogy támogassa az október 10-i csarnokzáró „színvonalas lebonyolítását”, az önkormányzat pedig úgy döntött, 21 millió forintot áldoz az eseményre. Azt, hogy a színvonalas lebonyolítás mit takar, nem lehet tudni, mivel a programról semmilyen információt nem adott a 24.hu-nak az önkormányzat, ahogy a beruházás késlekedésének okairól sem.

Annyit azért sikerült megtudnunk, hogy a 21 milliós keretből kétmillió jut vendéglátásra, és az egyik fellépő a Punnany Massif lesz.

Orbán Viktor odament, és jött az ötlet, hogy legyen új csarnok

A polgármester 2019 márciusában egyébként a korábbi felújítás helyett már arról beszélt, hogy a beruházás két ütemben valósul meg. Az első ütemben, amelynek munkálatait az ősszel kezdik meg, lebontják a régi csarnokot és újat építenek a helyébe. A második ütemben szállások épülnek az új kézicsarnok melletti épületben, és felújítják a mostani sportszállót, ebben kap majd helyet az akadémia kollégiuma. Kiderült, hogy a sportcsarnok befogadóképessége a kihúzható lelátóknak köszönhetően sportrendezvényeken ezer fő lesz, míg zenés-táncos rendezvényeken négyezren férnek majd el. A csarnok építtetője és tulajdonosa is a város lesz.

Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia volt szakmai igazgatója az első, 2017-es bejelentéskor arról beszélt, hogy 2014-ben Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott a sportcsarnokba és megtekintette az akadémia munkáját, „akkor merült fel, hogy egy szép, méltó csarnok épüljön” a városban. A városi hírek szerint elképzelhető, hogy a kormányfő három nappal az önkormányzati választás előtt, a csarnokbúcsúztató napján ismét tiszteletét teszi Dunaújvárosban. Megkérdeztük a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt, így lesz-e, de Havasi Bertalan azt válaszolta, Orbán Viktor sajtónyilvános programjait „kellő időben, általában néhány nappal az esemény előtt, meghirdetjük”.

A dunaújvárosi női kézilabdacsapat egyébként október közepétől a hazai meccseit Szekszárdon játssza majd. A klub az érdeklődő szurkolóknak egy hete Facebook-oldalán ezt azzal egészítette ki:

Mi is csak reméljük, hogy immáron tényleg elindulhat a csarnokrekonstrukció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik