Belföld

2034-ig kapta meg Mészáros Lőrinc cége Csepel plakáthelyeit

A XXI. Kerület Csepel önkormányzata augusztus 21-én zárt ülésen Borbély Lénárd fideszes polgármester indítványára úgy határozott, hogy 15 évre odaadja közterületei használatát Mészáros Lőrinc reklámcégének.

A rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a polgármestert megkösse a szerződést a Publimont Kft.-tal. A megállapodás részletei azonban nem ismertek, mert az előterjesztést sürgősséggel vitték be a testület elé, és a tervezet szövege azóta sem került fel az önkormányzat honlapjára.

Az önkormányzati határozat kivonatából annyi tudható, hogy a Publimontnak egy rendeletben meghatározott közterület használati díjat kell fizetnie a plakáthelyekért, és hogy a két félnek augusztus 30-ig, péntekig tető alá kell hoznia a szerződést.

Mészáros ezzel lassan a reklámterületen is sikerrel utoléri fideszes oligrachaelődjét, Simicska Lajost, aki szintén nagy híve volt az üzletileg jól kiszámítható, hosszú távú megállapodásoknak. Simicska Mahír Zrt.-je 2006-ban a Fidesz által áterőltetett szerződés alapján 25 évre kapott jogot arra, hogy a főváros hirdetőoszlopait üzemeltesse. Ő azonban nem tudta kitölteni a szerződéses időt, mert az Orbán Viktorral történt szakítását követően előbb a fideszes önkormányzatok akarták leszereltetni az oszlopokat, majd magát a céget kellett leadnia.

Korábban a most kedvezményezett Publimont is Simicska cége volt, de az 5 milliárdos forgalmú cég 2018-ban, a választások után Nyerges Zsolt érintésével beolvadt Mészáros birodalmába.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik