Belföld

Nem vigyáznak a magyarok az okostelefonjukra (X)

Féltjük, mégsem óvjuk a készülékeinket

Az okostelefonok kétségtelenül az életünk részévé váltak. Sokan egy percig sem bírnak meglenni a mobiljuk nélkül, hiszen azzal csevegnek, kommunikálnak és örökítik meg életük legfontosabb pillanatait, olykor még a legelképesztőbb helyekre is magukkal viszik.  De vajon megteszünk-e mindent kedvenc kütyünk megóvása érdekében, és ügyelünk-e arra, hogy ne a legkellemetlenebb pillanatban mondja fel a szolgálatot? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Huawei legújabb kutatása.

A Huawei, nyári szervizkampánya keretében végzett kutatásában több mint háromezer felhasználó bevonásával, Kanadától Törökországig kereste a választ arra, hogy melyek a legtöbbször előforduló, okoskészülékekkel kapcsolatban felmerülő problémák, és mit tesznek ezek megelőzésére a mobiltulajdonosok.

A válaszokból kiderült, hogy a problémák közül a dobogó első fokán az akkumulátor valamilyen károsodása áll, ami érthető módon próbára teszi az ember türelmét. Ezt követi a képernyő sérülése, a kijelzőn megjelenő rettegett pókháló. Harmadik helyen pedig a bosszantó hálózati fennakadások szerepelnek, ilyenek például az internethez való csatlakozás nehézsége, vagy a beszélgetés közben felmerülő hangproblémák.

Sokszor ütközünk tehát problémába, de felmerül a kérdés, hogy mit tesznek a magyar felhasználók ezek elkerülésére? Meglepő módon nem túl sokat. A magyarok negyede ugyanis egyáltalán nem védi tokkal vagy fóliával a készülékét, továbbá garanciát sem vásárol az újonnan vásárolt kütyü mellé.

Nem túl népszerűek a szervizek sem. A megkérdezettek háromnegyede soha nem járt javítóműhely közelében annak ellenére, hogy közel harmaduknak már károsodott a kijelzője. A válaszadók 92 százaléka szerint ez azért van így, mert egy csere vagy javítás jócskán meghaladja a pénztárcánk kapacitását.

Digitális világunk egyre megterhelőbb technológiai követelmények elé állítja okostelefonjainkat, melyeknek csak folyamatos figyelem és karbantartás mellett tudnak megfelelni a készülékeink. A Huawei ügyel arra, hogy minél szélesebb körnek biztosítson erre lehetőséget: országszerte kínál ugyanis széleskörű szerviz szolgáltatásokat. A gyártó Budapesten három, vidéken pedig további hét hivatalos szervizközponttal rendelkezik. Azoknak a felhasználóknak is kedvez ezenkívül a vállalat, akik a szervizpontoktól távolabb laknak, ők az ország különböző részein található postapontokon tudják díjmentesen garanciás javításra leadni a készülékeiket, míg az egyes modellekre elérhető háztól házig szolgáltatással egyszerűen, otthonról jelenthetjük be az esetleges károsodást, így a terméket futár szállítja el javításra, majd onnan vissza hozzánk.

A Huawei számára fontos, hogy felhasználói a lehető legjobban ki tudják használni a telefonjaik nyújtotta lehetőségeket úgy, hogy közben pénztárcájukat is megkímélik. A gyártó éppen ezért meglévő szolgáltatásai mellett augusztus 15-től szeptember 14-ig akár ötven százalékos javíttatási kedvezményt is kínál a fogyasztóinak a készülékeiket ért képernyőkárosodás esetén. A részletekről további információt a Huawei honlapján találhatnak az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik