Belföld

Kiszivárgott az MTVA-s levelezés, a rezsiutalványnak örülő nyugdíjasokat kerestek a híradóba

A Partizán pár nappal ezelőtt kapott két e-mailt, amelyben egy MTVA-s szerkesztő, nevezetesen Hóbor Katinka kéréseket fogalmaz meg a riporterek felé, hogy milyen anyagokat készítsenek a napi híradók számára.

Az egyik téma a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által bejelentett 9 ezer forintos rezsiutalvány volt. Ezzel kapcsolatban azt a feladatot kapták a riporterek:

szeretnénk, ha találnátok egy-két nyugdíjast, aki elmondaná, hogy nagyon örülni fog ennek, hiszen ősztől jön a fűtési szezon, és milyen jól fog jönni neki ez a pénz, ennek a törlesztése.

Emellett kerestek olyan vállalkozókat is, akik állami segítséggel üzemeltetik a méhészetüket, és el tudják mondani, hogy ezekkel a segítségekkel sokkal jobb a cégük helyzete.

A Partizán Hóbor Katinka nevét egyáltalán nem találta az MTVA adatbázisában, ezért felhívták Pető Biankát, az MTV műsorvezetőjét, akin keresztül végül eljutottak a szerkesztőhöz.

A telefonbeszélgetés során Hóbor Katinka azt mondja, már nem aktuálisak a témák, mert azt mindig az aznapi anyagok alapján kell összeállítani, de megnyugtatta a hívó felet, higgye el neki, őszig még hússzor elő fog jönni a nyugdíjas téma.

Mint fogalmazott,

ha nagyon nagy szarban vagyunk egy-egy témával kapcsolatban és sehol nem találunk már ilyen embert, akkor többször kiküldjük, hogy még mindig senki, még mindig senki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik