Belföld

Egy családi ház árát költötte el „beköszönőfalra” a kaposvári önkormányzat

Készül a beköszönőfal a sportközpontnál – osztotta meg augusztus elején a Facebookon a hírt Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere. A napokban Kováts Imre, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője azt is nyilvánosságra hozta, hogy a beköszönőfal 23,66 millió forintjába került a kaposváriaknak – írja a Népszava.

A két és fél ezres sportcsarnokot május elején adták át, a 4,399 milliárd forintra tervezett költség végül 4,67 milliárdra rúgott. A beruházást a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó ZÁÉV Zrt., valamint Tiborcz István üzlettársához, Paár Attilához köthető FÉSZ Zrt. konzorciuma nyerte el.

A beköszönőfalról néhány nappal az aréna átadása előtt kötött szerződést az önkormányzat a ZÁÉV-vel, a határidő július 15. volt,  ám a fal még mindig körbe van kerítve mint építési terület.

A lap szerint a késésnél azonban nehezebben magyarázható a 23,6 milliós ár, amelyből egy 80-90 négyzetméteres belvárosi lakást, vagy egy csaknem kétszáz négyzetméteres zöldövezeti családi házat lehet venni a somogyi megyeszékhelyen. „Ezt az építményt a legjobb anyagokból is ki lehetett volna hozni tízmillió forintból” – idéz a Népszava egy helyi építészt.

Az önkormányzat egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen tételekből állt össze az építmény költsége.

Kép: Kováts Imre Facebook-oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik