Belföld

Megvertek a biztonságiak egy nyugdíjas ETO-szurkolót Siófokon

A másodosztályban szereplő ETO FC Győr múlt hétvégén listavezetőként látogattak Siófokra, sok győri drukker kísérte el a csapatot a Balaton-parti városba. Közöttük volt a 65 esztendős Horváth Tibor is, aki a Kisalföldnek azt mondta, a helyi biztonságiak úgy megverték, hogy eltört az arccsontja.

A szemközti Tescóba szotyiért, rágcsálnivalóért, innivalóért akartam kimenni, ezt egyébként a szektorokat elválasztó korlátnál lévő két biztonsági őr javasolta nekem. Azt mondták, húsz perc alatt megjárható az út, s ne is számítsunk arra, hogy gyorsan lesz büfé a vendégszektorban, talán majd negyedórával a meccs kezdete előtt kinyitják a fabódét. Nagyon meleg volt, sokat kellett utaznunk, s az egész délelőttöt ott töltöttük Siófokon, talán túl hamar kimentünk a stadionba, s már nem akartam az innivalóra annyit várni.

– nyilatkozta Horváth Tibor a lapnak. A győri drukker ezért úgy döntött, kimegy a boltba, de a bejáratnál lévő biztonságiak nem akarták kiengedni a vendégszektorból. Vita alakult ki, a biztonságiak pedig megütötték a nyugdíjas szurkolót.

Elmondta, arra hivatkoztak a biztonságiak, hogy a jegye csak egyszeri belépésre alkalmas. Horváth azt mondja, többször is volt rá példa, hogy kimenet majd visszatért a vendégszektorba, de a siófoki biztonságiak ezt nem engedték meg neki.

Természetesen nem nyugodtam bele, hogy nem mehetek ki a boltba, s amikor megjegyeztem, hogy még a jegyemet sem kezelték rendesen, szó nélkül megütöttek. Bár nem veszítettem el az eszméletemet, megszédültem és máig sem emlékszem, hogy még hányszor ütöttek meg. Elestem, s az orromból dőlni kezdett a vér. Az odaérkező rendőrök kérdezték meg, hogy kérek-e mentőt. Nem voltam jól, így igent mondtam. (…) Azt állították, részeg voltam, ami nem volt igaz, megszondáztattak a rendőrök.

– mondta a lapnak.

Horváth a siófoki rendőrségen feljelentést tett, ahol úgy hallotta, idén már kilenc siófoki biztonsági őr ellen indult eljárás hasonló cselekményért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik