Belföld

Brutális állatmészárlás Lengyeltótiban

Elkerített magánterületen lőttek le két szarvasmarhát. A család a nyomravezetőnek 300 ezer forintot ajánlott fel.

Elsőként a likebalaton.hu írt a brutális mészárlásról Lengyeltótiban, ahol kivégeztek két szarvasmarhát. Az állatokra  gazdái hétfőn találtak rá, amikor a közelben dolgoztak. A hat marhából csak négy volt együtt, nagyon furcsán viselkednek.

Két állatnak csak a maradványait, a frissen levágott fejeket, a bőrüket és a csontjaikat találták meg. A helyszínelésnél derült ki, hogy egy 22-es kaliberű puskával lőtték őket agyon.

Az egyelőre ismeretlen tettesek profik lehettek, szakszerűen szedték le a csontokról a húst, a tulajdonosok ezért orvvadászokra gyanakszanak. A többi állatukat is féltik. A környéken hatalmas a felháborodás, gazdák és vadászok is segítséget ajánlottak.

A nyomravezetőnek 300 ezer forintot ajánlott fel a család.

Markus Blaser német agrármérnök 14 éve él hazánkban ma­gyar feleségével és családjával. A Borsnak a férfi azt mondta, a lelőtt üszők 700-800 ezer forintot értek, de nem az anyagi kár aggasztja elsősorban, hanem, hogy

ezek után hogyan érezhetnénk magunkat biztonságban? Egy elkerített magánterületre hatoltak be az állatok elpusztítói.

A lapnak Hosszú Balázs, a Somogy Me­gyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, a feljelentés után elkezdődött a nyomozás, egyelőre az biztosnak látszik, hogy az állatokat célratörően végezték ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik