Belföld

Tiborcz István 34 millió forinttal segítette a SOTE gyermekklinikáját

Az adományozó a miniszterelnök veje által tulajdonolt ingatlanfejlesztő, a BDPST Group volt.

A független Hadházy Ákos a SOTE oldalán szúrta ki a jókora összeg adományozásáról szóló hírt, sőt, a gyermekklinika igazgatója, Dr. Szabó Attila egy Tiborcz Istvánnal közös képen is feltűnik – vette észre az index.

Az egyetem által kiadott közlemény szerint a társaság 34 millió forinttal támogatta az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát, melyből az egy újszülöttek és csecsemők számára életmentő ECMO-műtüdő berendezést vásárol majd.

A klinika szerint Magyarországon évente 8-20 esetben mentene életet a különleges jártasságot igénylő, többek közt veleszületett szívhibában és légzési elégtelenségben szenvedőket segítő műszer, illetve jelentősen csökkenti a tartós szövődmények kialakulását.

A BDPST Group mostani adománya nem előzmény nélküli, több évre nyúlik vissza az ingatlanfejlesztő társaság és tulajdonosi körének az együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal.

zárja a közleményét a SOTE, melyben egyetlen szó sem esik Tiborcz Istvánról.

Hadházy posztja egészen más megvilágításba helyezi az ügyet, így fogalmaz:

A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának. Örüljünk? Maximum annak, hogy az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd EGY SZÁZALÉKÁT a közjóra fordította”

majd felsorol néhány, szintén Tiborcz vagyonát növelő befektetést és üzletet, hozzátéve, hogy az adomány egyszerű PR-fogás a Microsoft-ügy miatt talán magát bajban érző vőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik