Belföld

Karácsony: ha már romok, nézzük Tarlóséit

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint Orbán csak az erőből ért, Tarlós királyként kezelte, Budapest mégis vesztese lett az időszaknak.

A Klubrádióban Karácsony Gergely reagált arra, hogy valóban romokat hagy-e maga után Zuglóban, ahogy azt a kormánypárti média állítja. A Magyar Nemzet és az Origo egy birtokukba került jegyzőkönyv alapján, a jegyzőre hivatkozva írt arról, veszélyben a  pénzügyi egyensúly, hitelből él a kerület. A polgármester jelezte, nem nagyon volt mit megszerezni a dokumentumon, azt ugyanis az  önkormányzat tette ki  a honlapjára, ráadásul Zugló kétmilliárd forintos pluszban zárta az előző évet.

Ha már romok

Öt éve ilyenkor a fideszes Papcsák Ferenc vezetése alatt a városrész már hitelkeretéből élt. Ők idén ezt kihúzzák hitel nélkül. Az általa vezetett kerület költségvetése stabil. Szívesen beszél persze romokról, hiszen van nagyon eladósodott önkormányzat, csak azt éppen Tarlós István vezeti. A főváros most mínusz 80 milliárdnál tart, elfogadott költségvetése szerint 2020-ra ez 176 milliárdos lesz. A főváros működtetése pénzügyileg így fenntarthatatlan. A közösségi közlekedés alulfinanszírozott, mert hányzik az állami hozzájárulás.

Ha már jóban van Orbánnal

Tarlós István – ha már annyira jóban van Orbán Viktorral – már  eddig is elintézhette volna, hogy újabb stadionok építése helyett ezt az adósságot konszolidálják, hiszen éppen az ő érve, hogy azért jobb a kormánypárti városvezető, mert szót ért a hatalommal. Ehhez képest „néma leventeként” asszisztál minden értelmetlen beruházáshoz, amire az adófizetők pénzét költik. Akár kormánypárti lesz a főpolgármester, akár ellenzéki, ezt meg kell oldani, a kormányfő pedig nem egy politikusnak tesz gesztust, hanem a budapestieknek, akiknek joguk van tudni, mekkora adósságban úszik a város.

Ha már csak az erőből ért

Az elmúlt 9 évben úgy mentek a dolgok, hogy aki közelebb volt a tűzhöz, az jobb feltételeket biztosíthatott településének. Budapest mégis vesztese az időszaknak. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint Orbán Viktor csak az erőből ért, de eddig másfél millió fővárosi sem volt elég erős neki, mert Tarlós úgy állt hozzá, mint a jó királyhoz, aki majd megszánja alattvalóit.

Nem fogjuk tovább játszani azt a játékot, hogy ha befogjuk a szánkat, Orbán Viktor ad majd pénzt.

Karácsony ebből nem kér. Felkészült a kemény kampányra, és reméli, a budapestiek átlátnak a szitán, a józan észre hallgatnak, nem a színvonaltalan kormánymédia rágalmaira.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik