Belföld

Zsarolás, rablás, lopás miatt állítanak bíróság elé egy kunszentmiklósi ikerpárt

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség zsarolás bűntette más bűncselekmények miatt vádat emelt két 27 éves kunszentmiklósi férfi ellen, akik pénzt pénzt zsaroltak ki egy helybéli férfitől áprilisban a helyi diszkó előtt. De nem csak ez volt a rovásukon,  külön is követtek el bűncselekményeket.

Az ikerpár egyik tagja már korábban is kirabolta a szórakozóhely előtt lévő férfit, aki félt az újabb veréstől, ezért átadta a nála lévő 1500 forintot. Egy hónappal korábban egy kávéház teraszán követelte tőle egyikük, hogy fizessen neki egy sört. Miután a férfi erre nem volt hajlandó, a férfi a hazainduló áldozata után ment és pénzt követelve az arcába fejelt. A könnyű sérüléseket szenvedő férfi ötezer forintot adott a támadójának.

A zsarolást és rablást is elkövető férfinak lopások miatt is felelnie kell, mert márciusban két kunszentmiklósi házból is lopott. De az ikerpár másik tagja is kitett magáért. Ő a kunszentmiklósi vasútállomás várótermében próbált kizsarolni egy telefont egy szabadszállási férfitól, de ő a pofozás ellenére sem adta át neki a készüléket.

A letartóztatásban lévő ikrek büntetéséről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fognak majd dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik