Belföld

Rács mögött a volt barátnőjét és anyukáját életveszélyesen megsebesítő kamasz

A Budai Központi Kerületi Bíróság több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt letartóztatta azt a 17 éves fiút, aki megszökött a házi őrizetből, majd megkéselte a volt barátnőjét és az anyukáját. A fiú magát is megsebezte a bestiális támadás után.

A fiú levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd egy 8-9 cm pengehosszúságú késsel a XI. kerületi házhoz ment. A ház udvarán rátámadt a vele szerelmi kapcsolatban álló 16 éves lányra, valamint az őt védelmező anyjára és mindkettejüket megszurkálta. A fiatal lányt és az édesanyját életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a fiatalember letartóztatását. De az indoklásban természetesen benne volt az is, hogy a gyanúsított megszökött a bűnügyi felügyeletből.

A védő további bűnügyi felületet, illetve javítóintézeti elhelyezést indítványozott. Az ügyben eljáró nyomozási bíró tekintettel a bűncselekmény magas büntetési tételére és arra, hogy a kamasz levágta a nyomkövetőt elrendelte a legszigorúbb kényszerintézkedést. De a fiú esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is, hiszen az újbudai támadást folyamatban lévő büntetőügy hatálya alatt követte el.

A végzés nem végleges.

Fotó: Illusztráció/24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik