Belföld

Kriza Ákos: A polgármesterség teljes embert kíván, ahogy a gyógyulás is

Ahogy korábban megírtuk, Kriza Ákos, Miskolc kormánypárti polgármestere nem fog indulni az október 13-i önkormányzati választáson. Mint mondta, betegsége miatt nem indul újra:

több mint tíz esztendeje rosszindulatú betegséggel küzdök, amelyet a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak. Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak egy ilyen rosszindulatú betegséggel felelősséggel nem kezdhetek neki.

Kriza Ákos maga helyett Alakszai Zoltánt javasolja indítani, aki 2016 decemberéig a polgármesteri kabinetet vezette, azóta a város jegyzője.

A napi.hu kérdésére Kriza elmondta, 2006 óta küzd tumoros megbetegedéssel, a július végi leletei alapján pedig úgy látta, felelősséggel eddig tudta vállalni az élvonalbeli munkavégzést.

A polgármesterség teljes embert kíván, ahogy a gyógyulás is. Most az utóbbit voltam kénytelen választani.  Minden más sugallása, már a politikai küzdelmek része, talán a nemtelenebbek közül valóké

– fogalmazott.

Mint mondta, azért esett a választása Alakszai Zoltánra, mert szerinte ő az egyik legtehetségesebb fiatal jogászuk, 33 éves korára már ötéves városvezetői tapasztalata van, korábban pedig a Miniszterelnökségen kezdte pályáját.

Arra a felvetésre, hogy sokan túl fiatalnak tartják Alakszait, elmondta, hogy Orbán Viktor 36 évesen lett miniszterelnök, Kósa Lajos pedig épp 33 évesen lett Debrecen polgármestere.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik