Belföld

170 ezren követelik a balotaszállási kutyakínzó példás büntetését

Több mint 170 ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben azt követelik, hogy a kutyáját brutális módon megkínzó és meggyilkoló, 62 éves balotaszállási asszony a lehető legszigorúbb büntetést kapja.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, brutális állatkínzás történt Bács-Kiskun megyében. Az 5413-as számú úton az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az állatvédők kiderítették, hogy ki a nő, szóltak a rendőröknek, de hiába szervezték meg a kutya kórházi ellátását, mert az asszony addigra elásta a szerinte már halott kutyát. A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.  Azóta az is kiderült, hogy a rendőrök elengedték a nőt és szabadlábon védekezhet, lapinformációk szerint jelenleg bujkál.

A kínzásról videó is készült, ezen az asszony arról beszél, hogy egyáltalán nem sajnálja a kutyát. Az ügyről  osztrák és német lapok is beszámoltak, állatvédő szervezetek pedig további demonstrációkat terveznek a környékre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik